Magen växer!

I går skickade jag in foton på framkallning, där fanns det bilder på min mage när jag precis hade blivit gravid.. Jag skrattar åt dom i dag! Herregud. Minns att jag tyckte det syntes så mycket.. Att jag var så stor!!


Denna bilden är från 18 feb. Ser ni vilken ENORM gravid mage jag har.. ;)


Den här bilden är tagen förra veckan... Nu är jag faktiskt ganska tjock! ;)


Mår illa!

Kan någon förklara för mig varför helt plötsligt från ingen stans kom illamåendet, inte halsbränna utan illamående..  Vaknade i natt och var tvungen att springa på toa och kräkas och har även lyckats med detta ett par gånger under dagen. Jag är allt annat än nöjd. Jag vill faktiskt att Kotten kommer ut nu, jag har tok tröttnat. Låt det göra hur ont som helst låt bara mitt barn få komma ut nu! Snälla?


Bubblor!

I dag har jag fått gjort mycket, vart på förlossningen och pratat med en mycket trevlig Barnmorska. Vi har pratat om förlossningen och hur dom ska hjälpa mig så bra som möjligt. Känns skönt att dom faktiskt vet om hur rädd jag är för allt detta och att det finns massa bra hjälp att få. Känns skönt!

Sen blev det en sväg på knalleland, en skjorta modell större är köpt och en skötväska. Eller en helt vanlig väska från Stadium. Jag förstår fortfarande inte vad det är för skillnad på en skötväska och en vanlig väska. 99 kr var enligt mig ett mycket bra köp. Han även med att köpa två st eller tre st Bodysar till Kotten. Det är väldigt enkelt att handla barnkläder har jag insett...



Men vem kan motstå en body med bubblor på när man är hjärntvättad!


Det råkade även komma med en dubbelpack med bubbla på... Suck!
Jag lär väl alltså hjärntvätta vårat barn med bubblor. Men söta var dom!

Kroppen är iaf inte helt hundra, en massa samandragningar och väldigt ont i fogarna. Det betyder att morgon dagen lär bli väldigt lugn. Jag ska åk hem till mamma och kramas med Fredrik! 


Min mage börjar bli stor.. Det är antagligen väldigt skönt där inne. Kotten verkar ha det bra! 

Puss på er!
 


Torsdag

Denna torsdag har planer utanför Mjöshult, inte varje dag det händer nu för tiden.
Om en timme ska jag vara på sjukhuset, eller snare förlossningen. Ska möta upp en kvinna som jobbar på Aurora avdelningen. Vi ska gå igenom den kommade förlossningen. Känns otroligt bra faktiskt, som att detta är det värsta man kan göra enligt mig. En kompis beskrev att födda barn som att skita ut en hörnsoffa.. Det är inget jag egentligen vill prova på.. :) Men vi får hoppas på att denna kvinnan kan få mig att känna mig avslappnad och må bättre angående själva utprocesen. :D Tänk att samma sak kan ha två så stora olika känslor. Livrädd och jätte förväntan.

Efter besöket på förlossningen ska jag göra några ärenden på knalleland och sedan stor handla! Hoppas jag orkar detta bara. Men eftermiddagen kan ju spenderas på soffan och kolla på Sex and the City! :)

Nu MÅSTE jag ta på mig och sedan åka i väg.

Puss på er!


Som julafton!

Det är lite magiskt, som på jul när julklapparna ligger under granen. Man går förbi, tittar lite, klämmer lite. Funderar på vad det är i. Men i detta fallet är det en byrå med kläder, en säng och en vagn. Vi ska göra om i barnrummet men det får vänta tills hösten så egentligen är allt bara inställt där inne. Men det går inte en dag utan jag går in där och bara tittar lite. Tänk att dom små kläderna som ligger inne i byrån antagligen är för stora även fast dom är så små. En säng som är liten lär oxå vara jätte stor.

Åååh. Va jag längtar!



Sängen är bäddad men inte klar, det fattas ett spjälsängsskydd och lite andra små saker. Men den står där!


En liten mössa, Andreas favorit! Konstigt? :D


Oroa sig.

I dag är det en dålig dag, jag har ont. Det känns som varje steg jag tar åker Kotten längre och längre ner. Magen kör träning eller magen, det är väl livmorden som tränar. Samandragningar eller förvärkar vad det nu är. Ont gör det, och ondare lär det väl göra.

Jag kollar på hem till gården, en serie som många påstår är den dålig serie, men så är det inte det är en mycket bra serie. Dock handlar det om jobbiga saker för tillfället. Plötslig spädbarnsdöd. Det är inte varje dag jag sitter med tårar i ögonen till hem till gården ska jag berätta för er. Men detta är andra dagen i rad jag sitter med tårar i ögonen.

Frågan är varför man oroa sig så? Jag kan redan nu bli helt till mig för att det inte rör sig i magen, är det som vanligt? Sover den? Lever den? När den väl kommer ut, mår den bra då? Är den frisk? Vad gör man om den inte är frisk? Hur reagerar man om allt går fel? Det är massa tankar i huvudet just nu. Jag önskar att Kotten bara kom ut då har jag lite koll iaf, antagligen kommer jag få lära mig att oroa mig resten av livet. Det är väl det man gör som mamma?



Kantareller!

Så var även snart denna måndagaden slut, det är väl egentligen en hel del kvar av dagen men för min del hade jag mycket väl kunnat göra natt nu.

Jag har varit i väg på föräldrarkurs om man nu kan kalla det för det. Tycker att det är en konstig grej det dära med föräldrarkurser. Här i Borås har vi ju inte samma grupp som träffas varje gång utan man får anmäla sig till en föreläsning. I dag handlade det om Amning och BB, vi fick se en film som iof var helt okej sen fick vi även se på bilder på bebisbajs. Det ska väl börjass i tid att börja prata om sådant, men om jag ska vara helt ärlig lärde jag mig inte jätte mycket utan det var två ganska långa timmar. Jag tror på att just en sådan sak som amning är svårt att lära sig innan man själv har upplevt det. Men vad vet jag?

Efter kursen var det fika med bästa Ellionor, hon lämnar oss för några månader i Paris så vi har två stora utmaningar framför oss. Det är roligt att jag och Ellionor har börjat umgås, hon är från Vårgårda hon med. Har gått i samma skola när vi var små och våra syskon har gått i samma klass. En kanon tjej! :D

När jag kom hem från stan var det som luften gick ur mig. Allt gjorde ont. samandragningar och fogarna var allt annat än snälla mot mig. Jag la mig i sängen för en liten tuppis, men den lilla tuppisen blev 3 timmar.. Väldigt skönt och välbehövligt. Men varken alvedon eller sömn gjorde samandragningarna bättre utan det är full rulle i min kropp..

Dock vända dagen helt när det knackade på dörren och utanför står en granne med en påse med skogens guld! 1.5 kg kantareller! Att det tog hundra år att rensa gjorde inget alls. För den kantarell smörgåsen var helt otrolig! mmm..


Ny vecka!

Måndag, ny vecka och jag är inne i min vecka 38 eller snare 37 + 2. Tiden springer i väg! Det är inte länge sedan det var 11/1 och jag fick reda på att det växte något litet i min mage. Snart är den faktiskt här, jag har ju vart tok säker på att det bor en liten kille i min mage, men jag funderar på om det verkligen gör det. Tänk om det är en älg? eller en liten liten kattunge?

I går var pappa här med en väldigt fin liten säng, den står numera bäddad i barnrummet. Det mina vänner är en konstig känsla. Den ska när Kotten i magen bestämmer sig för att flytta ut flytta in till vårat sovrummet. Men en så länge får sängen stå i barnrummet. På kvällen var Andreas föräldrar här med en !"SÄCK"! med barnkläder. Vi har numera en massa fina kläder. Tack så mycket.

Som ni kanske förstår är själva känslan av att jag faktiskt ska bli mamma om några veckor helt overklig. Även fast min mage har växt och varje dag pratar lill Kotten med mig genom att sparka mig hårt i revbenen så är det svårt att förstå att det kommer ut en liten snart. Konstigt. När förstår man det? Tänk att det kommer ut en liten varelse som jag och Andreas har ansvar för i minst 18 år. Det finns ingen ågerätt eller öppetköp utan när "han" kommer ut så är det våran. Vilken grej!

Nu ska jag försöka hitta på ett par byxor som sitter bra och ge mig i väg mot stora staden. Jag  ska på föräldrarkurs, Amning och BB är det i dag som gäller. Får hoppas att denna är bättre än förra kursen. Sen väntar det en fika med bästa Ellinor.

Ha en bra dag!
Emma

Smartbox

I Julklapp fick jag en Smartbox av Andreas. En hotellövernattning på valfri ort, eller iaf valfri ur boken. Vi väntade till våren, men våren har varit och sommaren är även den på väg att lämna oss. Nu var tanken att vi skulle hinna med detta innan Kotten tittar ut och det är ju faktiskt planerat om tre veckor. MEN det verkar vara lönlöst. Allt är fullbokat. Jag känner inte för att åka för långt heller men alla hotell i Gbg är fullbokade och även Falkenberg. Tråkigt. Nu får vi hitta på något annat helt enkelt. Men vad?

Gårdagen spenderades med att röja, slänga saker som man egentligen inte behöver. Tänkte fortsätta i dag, men min rygg säger något helt annat. Det är nakdelen, gör man något ansträngande så straffar det sig väldigt mycket dagen efter.. Men det är snart slut, snart har vi en liten Kotte i famnen i stället!

I morses fick även min kusin sin lilla Dotter. Hoppas att allt har gått bra och dom mår bra. Grattis!! :) Och det gör det ännu mer verkligt att snart är det våran tur.

Nu röja innan favoritprogramet.. Hem till gården.. ;)

Besök i stan

Hejsan vänner!

I dag har jag gjort ett besök hos Barnmoskan, min BM var äntligen tillbaka från sin semester så det kändes helt klart mycket bättre än förra gången då det var en vikarie. Kotten verkade må bra där inne, hjärtljudet hade gått upp så det lugnade mig helt klart lite till. Mitt Järnvärde var dock inte lika bra, så nya järntabbleter har införskaffats som att dom förra inte alls var roliga för min mage.

Nästa vecka är det föräldrarutbildning, jag ska lära mig allt om amning. Känns om jag ska vara helt ärlig lite överskattat men dom säger ju att man ska gå på dom så då får man snällt göra som dom säger. Sen ska jag även hinna med en sväng till förlossningen, ska få träffa en barnmoska där som ska försöka lugna mig inför själva nedkomsten. Det är mycket barngrejer nu och mer lär det väl bli.

Nu borde Herr Kvist komma snart, sitter nämligen hemma hos hans föräldrar och väntar på att få åka med honom hem. Men först ska vi göra några ärenden på stan. Sen ska jag hem och städa, för det är jag sugen på. Undra om det någon sin har hänt förut? Jag ska iaf ta tag i mitt "pysselskåp". Där ska det rensas och slängas!

Puss på er mina söta vänner!

Dålig bloggare

Vilken dålig bloggar jag är, fruktansvärt dålig faktisk.. Det finns inget alls att skylla på. Jag har all tid i världen då jag spendear nästan all tid hemma för tillfället. Jag har ont, väldigt ont. Onödigt ont nästan. Men det är inte långt kvar. Snart flyttar Kotten ut ur sin mammas mage. Sin mammas mage! Hjälpes. Jag ska bli mamma! Jag har inte riktigt förståt det än, mamma Emma. Konstigt!

Bjuder iaf på en bild på Kotten, nu ska jag ta på mig lite mer kläder och sen kommer Mjöshults pysselgäng hit! Trevligt!


Kotten 35 + 4

RSS 2.0